Politika

Podgorica: Besplatna vožnja autobusima “Puteva” od 11. do 30. septembra

Foto: Vijesti.me

“Glavni grad će, osim rada na unapređenju javnog prevoza, posebnu pažnju posvetiti i podizanju svijesti građana o prednostima korišćenja autobusa, ali i alternativnih vidova saobraćaja”

Sve linije autobusa gradskog preduzeća “Putevi” od 11. do 30. septembra biće besplatne za građane, dok će osnovci i srednjoškolci koji su iskoristili pravo podnošenjem zahtjeva – imati besplatan prevoz do kraja školske godine, odnosno 30. juna 2024. godine, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica.

U saopštenju se dodaje da će svi korisnici koji su već kupili mjesečne karte za septembar, moći ovo pravo da koriste u istom periodu narednog mjeseca, a dovoljno je da se jave na šalter “Puteva” sa kupljenom mjesečnom kartom.

“Takođe, u prethodnom periodu Sekreterijat za saobraćaj i gradsko preduzeće “Putevi” d.o.o, koje upravlja prevozom putnika u linijskom prevozu su shodno planu i programu linija, ali i zahtjevima građana radili na širenju saobraćajne mreže, te uveli nove linije: L-15 od Starog aerodroma prema Marezi, L- 16 od Trga golootočkih žrtava prema Dahni, L- 53 od Bera do Moskovske ulice i one će ići na vremenski period od 20, odnosno 30 minuta. Takođe, uvedene su i linije koje će ići na sat vremena: L-23 od Trga golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića”, kazao je v.d. sekretara za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović.

Kako je istakao Kaluđerović, po važećem planu postoje određene linije koje će na zahtjev građana tokom septembra biti produžene, sa određivanjem novih autobuskih stajališta.

“Glavni grad će, osim rada na unapređenju javnog prevoza, posebnu pažnju posvetiti i podizanju svijesti građana o prednostima korišćenja autobusa, ali i alternativnih vidova saobraćaja. Osim besplatnih linija autobusima “Puteva”, biće organizovane brojne aktivnosti na ovu temu, a povodom Evropske nedelje mobilnosti koja je svake godine obilježava od 16. do 22. septembra”, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada Podgorica.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad