Vijesti

Počišćeni: SNS smijenio sve funkcionere koji su bili akteri afera!

Na Izbornoj skupštini SNS počišćeni su stranački prvaci o čijim aferama i malverzacijama je mesecima pisao Srpski telegraf – Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Jovičić, Dijana Hrkalović, Zoran Babić… Nijedno od njih nije reizabrano na dosadašnju poziciju ili su pak potpuno marginalizovani.

Foto: Kurir

Srpski telegraf je otkrivao afere o nekim od vodećih ljudi iz redova naprednjaka, nisu se libili da ukažu kada su kršili zakon, kritikovali ih zbog bahatog ponašanja. Nedavne promene u stranci su upravo dokaz da su bili u pravu jer im stranka nije ponovo ukazala poverenje.

Situacija je čista i u slučaju ministra odbrane Nebojše Stefanovića i doskorašnjeg predsednika možda najvažnijeg stranačkog odbora – beogradskog. Stefanoviću, u vreme čijeg mandata na mestu ministra unutrašnjih poslova se dogodilo prisluškivanje predsednika zemlje i stranke Aleksandra Vučića, ali i rast klana Veljka Belivuka, nije opet ukazano poverenje da bude na čelu beogradskog odbora.

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, iako važi za visokopozicioniranu osobu u stranci, nije dobila nikakvu konkretniju funkciju. Mihajlovićeva je deo Predsedništva stranke, što su, po difoltu, svi ministri i gradonačelnici većih gradova. Tako ispada da je Mihajlovićevoj došlo glave kinđurenje basnoslovno skupim nakitom i paradiranje markiranom garderobom, od čije cene se običnom čoveku zavrti u glavi.

Posle ove Izborne skupštine potpuno su marginalizovani i Aleksandar Jovičić, bivši predsednik opštine Palilula, Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP, i Zoran Babić, nekad prvi čovek “Koridora Srbije”.

Srpski telegraf je, kada je uhapšen Jovičić (jer je zajedno s još sedam osoba omogućio nelegalnu gradnju na opštini), iz dana u dan izlazio s ekskluzivnim informacijama o malverzacijama na opštini koju je tada vodio. Pisali su i o 350.000 evra koje je Jovičić spremio da odnese jednom ministru. Pored Jovičića, skrajnuta je i Hrkalovićeva, inače njegova nekadašnja devojka. Hrkalovićeva je danas u pritvoru, a Telegraf je među prvima izveštavao o njenoj povezanosti s klanom Belivuka. Među viđenijim stranačkim funkcionerima više nije ni Zoran Babić, o čijem rasipničkom načinu života su u više navrata pisali.

(Republika.rs)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad