Republika Srpska

Počela sednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici

Foto: ATV

U Srebrenici je u toku sednica Vlade Republike Srpske. Kako je najavio predsednik RS Milorad Dodik, na dnevnom redu je između ostalog početak procedure donošenja formalne odluke da se zatraži mirno razgraničenje u BiH.

„Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja“, poručio je Dodik nakon polaganja venaca na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju.

Na predloženom dnevnom redu Vlade Srpske naći će se informacija o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Ministarstva industrije Belorusije.

Ministri će raspravljati i o predlogu odluke o odobrenju isplate milion KM sa računa posebnih namena radi realizacije dela ugovora o finansiranju BiH i Republike Srpske sa Evropskom investicionom bankom po projektu mere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Na sednici će biti reči i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice „Guber“ Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću, prenosi RTRS.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i predlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog uticaja u Republici Srpskoj.

Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad