Društvo

Poboljštanje poslovnog okruženja prioritet za privlačenje investicija

Sektor energetike, posebno obnovljivi izvori energije, razvoj infrastrukture, usluga i upravljanje projektima, uz stručnu savjetodavnu podršku, oblasti su u kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu da osnaže saradnju i gdje bi britanska ekspertiza bila od velikog značaja, zaključak je sastanka ministra finansija mr Aleksandra Damjanovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks.

Foto: Kolektiv.ME

Ministar Damjanović je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju britanska ambasada pruža Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada dati punu institucionalnu podršku radu Savjeta, kroz dodatno jačanje njegovih kapaciteta.

– Poboljšanje poslovnog okruženja će biti prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija – naglasio je ministar Damjanović.

Ambasadorka Medoks je iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka.

Razgovarano je i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju sve države u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.

Ambasadorka Medoks je poželjela ministru Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad