Društvo

Plakete za pet najboljih studenata Univerziteta Crne Gore

Razmatranjem prijedloga vijeća organizacionih jedinica, Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) je na danas održanoj sjednici donio Odluku o dodjeli pet Plaketa Univerziteta Crne Gore najboljim svršenim studentima iz oblasti društvenih nauka, oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka i oblasti umjetnosti.

Foto: Borba

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata UCG, rektor Univerziteta prof. dr Vladimir Božović dodijeliće dvije nagrade za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka studentima Vukašinu Stojanoviću sa Medicinskog fakulteta, studijski program Medicina i Luki Velaševiću, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta, studijski program Biologija.

Za oblast društvenih nauka Plaketu će uručiti studentkinjama Filološkog fakulteta, Tijani Drobnjak (SP Francuski jezik I književnost) i Fakulteta političkih nauka, Mii Kružić (SP Medijske studije i novinarstvo).

Ove godine, u oblasti umjetnosti, Plaketu će dobiti studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti, Helena Blagojević, studijski program Slikarstvo.

Shodno Pavilniku o nagrađivanju najboljih studenata UCG, nagrada se dodjeljuje studentima koji su u prethodnoj godini završili osnovne studije sa ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 9,50 i pod uslovom da nijesu ponovili ni jednu godinu. Dodjeljuju se po dvije nagrade za oblast društvenih i oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka, dok se za oblast umjetnosti dodjeljuje jedna nagrada.

Na osnovu mišljenja Centra za unapređenje kvaliteta Senat je jednoglasno dao pozitivno mišljenje za Elaborat za akreditaciju interdisciplinarnog master studijskog programa na engleskom jeziku „Zaštita i upravljanje morskom sredinom“ Pomorskog fakulteta Kotor. Na istoj sjednici imenovana su dva člana Univerzitetske komisije za dodjelu zvanja počasni profesor (professor honoris causa) UCG koji će razmatriti predlog Rektora i podnijeti Senatu izvještaj za dodjelu zvanja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad