Svijet

Petoro službenika Ujedinjenih nacija oteto u južnom Jemenu

Jemenska međunarodno priznata vlada, koja se nalazi u južnom Jemenu, radi na bezbjednom oslobađanju osoblja UN koje su oteli nepoznati naoružani ljudi, navodi zvanična novinska agencija, citirajući saopštenje vlade

UN
Foto: Vijesti

Petoro službenika Ujedinjenih nacija oteto je u južnom Jemenu dok su se vraćali u Aden nakon terenske misije, saopštile su Ujedinjene nacije.

Oteti su u petak u provinciji Abjan, rekao je Russell Geekie, portparol visokog zvaničnika Ujedinjenih nacija u Jemenu.

“Ujedinjene nacije su u bliskom kontaktu sa vlastima kako bi osigurale njihovo oslobađanje”, rekao je.

Jemenska međunarodno priznata vlada, koja se nalazi u južnom Jemenu, radi na bezbjednom oslobađanju osoblja UN koje su oteli nepoznati naoružani ljudi, navodi zvanična novinska agencija, citirajući saopštenje vlade.

Zvaničnik kancelarije UN-a u Adenu rekao je agenciji Reuters da su četvoro otetih državljani Jemena.

Jemen je zarobljen u nasilju otkako je pokret Huti koji je povezan sa Iranom izbacio vladu iz glavnog grada Sane krajem 2014, što je navelo vojnu koaliciju koju predvodi Saudijska Arabija da interveniše mjesecima kasnije.

Među mnogim destabilizujućim snagama Jemena su militantne grupe Al Kaida i takozvana Islamska država koje su u prošlosti vršile napade, uključujući i na jug, gdje su prošle godine bili protesti zbog pogoršanja ekonomskih uslova.

U ratu je stradalo desetine hiljada ljudi i izazvana je humanitarna kriza u kojoj 80 odsto stanovništva Jemena zavisi od pomoći.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad