Srbija

Petković: Priština bi da skine sa sebe odgovornost za zastoj dijaloga

Prethodnih dana svjedoci smo brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine, od kojih je svaka apsurdnija od prethodne, a korak dalje danas je otišla Donika Gervala, koja je zvanični Beograd i predsjednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Foto: Kurir

Samo dan ranije, podsjeća Petković, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužili su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvijjetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga.

„Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine“, naveo je Petković u saopštenju.

Istakao je da nikada 100 puta ponovljena laž neće postati istina.

„A o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvjedoči Srećko Sofronijević, koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na sjeveru Kosova i Metohije, a od povreda se još oporavlja“, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Nažalost, o teroru Kosovske* policije danas ne može da posvjedoči Verica Đelić iz Zvečana, koja je preminula od posljedica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na sjeveru KiM“, naveo je Petković.

Političarima iz Prištine, kako je naglasio, bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rješavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umjesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad