Vijesti

Petković o najavljenoj blokadi srpskih proizvoda: Priština pokazuje svoje pravo lice!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je danas da je Priština, najavom da će uvesti nove mjere protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, pokazala da je ne zanima normalizacija odnosa.

Foto: Kurir

Petković je u objavi na Tviteru ukazao na to da Priština tim potezom krši sporazum Cefta i potkopava Briselski sporazum.

– Nakon odbijanja Prištine da učestvuje u konstruktivnom dijalogu u Briselu, dolazi do novih jednostranih poteza Aljbina Krtija, čiji saradnici najavljuju novu blokadu za srpske proizvode. Ovim krše sporazum Cefta, potkopavaju Briselski sporazum i pokazuju da ih normalizacija ne zanima – napisao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naveo da, dok se Beograd zalaže za inicijativu “Otvoreni Balkan”, Priština postavlja nove barijere i blokade i da je to “njihovo pravo lice”.

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija, Rozeta Hajdari, najavila je ranije danas mogućnost uvođenja mjera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, zbog “zaštite lokalnih proizvođača od uvoza”.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad