Identitet

Petar Petrović svom ocu kralju Nikoli: Gotovi smo da damo sve za milu domovinu, srpstvo i slovenstvo

,,Cetinjski vjesnik” je 9. decembra 1912. godine objavio čestitku Petra Petrovića, zastupnika komandanta Zetskog odreda, koji je putem depeše svom ocu naglasio da je spreman učiniti sve za srpstvo i slovenstvo

Kralj Nikola
Foto: in4s.net


U ime svoje, oficira, podoficira i redova hrabroga zetskoga odreda čestitam Ti, Gospodaru, imendan sa toplim molitvama za Tvoje dragocjeno zdravlje i dug život i za konačno ostvarenje Tvojih vazdašnjih želja za korist Crne Gore, srpstva i slovenstva, ovako je najmlađi sin Kralja Nikole, Petar, 1912. godine sa položaja čestitao imendan svom ocu, kralju Nikoli.

,,Cetinjski vjesnik“ je 9. decembra 1912. godine objavio čestitku Petra Petrovića, zastupnika komandanta Zetskog odreda, koji je putem depeše svom ocu naglasio da je spreman učiniti sve za srpstvo i slovenstvo.

– Gotovi smo svi, Gospodaru, na Tvoju zapovijest da učinimo sve ono što smrtni učiniti mogu za korist mile domovine i kličemo: “Živio slavni gospodaru i Vrhovni komandantu!“, citirao je cetinjski list najmlađeg sina kralja Nikole u 105. broju iz 1912. godine.

  • U ,,Cetinjskom vjesniku“ su u svakom broju bile rubrike Srpstvo i Slovenstvo u kojima su se pratila sva važna dešavanja i vijesti značajne za Srbe iz svih krajeva, oslobođenih i neoslobođenih, kao i važne vijesti iz slovenskih zemalja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad