Crna Gora

PES principijelan: Rezoluciju o Jasenovcu nećemo povlačiti iz skupštinske procedure

Foto: Vijesti

Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi, rekao je Pejović i dodao da će takav odnos biti temelj za pomirenje u regionu

Poslanički klub vladajućeg Pokreta Evropa sad (PES) je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, tvrdi generalni sekretar te partije Boris Pejović.

“Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama. Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmerena protiv hrvatskog naroda. Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi. Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu”, rekao je Pejović.

Pejović je poručio i da “zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo lepšu budućnost”.

Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića danas je  jednoglasno donelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahteva.

Iz DNP-a su saopštili da je preduslov da uopšte razmatraju opciju dalje podrške Vladi usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

Oni su danas najoštrije osudili odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad