Crna Gora

PES: Milatović vodi kampanju protiv izvorne ideje pokreta

Foto: predsjednik.me

Iz Pokreta Evropa sad su optužili Milatovića da se potpuno distancirao od ideje koja ga je dovela na poziciju predsednika države

Povodom izjave predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da je “upitan ekonomski razvoj koji nosi samo povećanje zarada” iz vladajućeg Pokreta Evropa sad (PES) su saopštili da doskorašnji zamenik predsednika PES-a nastavlja da vodi kampanju protiv izvorne ideje svoje nekadašnje partije.

“Nekadašnji zamenik predsednika PES-a se sada udružio sa Nebojšom Medojevićem, koji je najviše kritikovao program Evropa Sad 1 i sa Dritanom Abazovićem koji najviše osporava program Evropa Sad 2”, naveli su iz PES-a.

Prema njihovim rečima, Milatović je dok nije postao predsednik, imao potpuno drugačije mišljenje.

“Zbog toga je čak bio optuživan od sadašnjeg saveznika iz PzP-a da je švercovao cigarete zajedno sa tadašnjim partijskim kolegom i sadašnjim premijerom. Nekadašnji funkcioner PES-a Milatović je takođe iznosio grube optužbe na račun novog saveznika Dritana Abazovića, zbog rušenja 42. Vlade sa DPS-om odmah nakon uvećanja plata, te kasnijeg zajedničkog neustavnog delovanja URA-e, takođe zajedno sa DPS-om”, ističe se u saopštenju.

Milatović je, kako navode, kritike usmerio “isključivo na formalno svoju partiju i 44. Vladu, čak i zbog imenovanja Predraga Drecuna koga je uključio u svoju kampanju i sa kojim je zajedno proslavljao izborne pobede.”

Naglasili su da aktuelno osporavanje ekonomskog razvoja, zbog, izvesnog povećanja plata govori da se nekadašnji funkcioner PES-a potpuno distancirao i od ideje koja ga je dovela na poziciju predsednika države.

Iz PES-a su naveli i da će “građani Crne Gore osim boljeg životnog standarda, svedočiti brzom i održivom ekonomskom razvoju, zasnovanom i na širokom infrastrukturnom umrežavanju i veoma značajnim investicijama, što će doprineti otvaranju brojnih radnih mesta”.

“Predsedniku države koji se predstavljao kao nestranačka ličnost, želimo uspešnu saradnju i puno sreće nakon sklapanja memoranduma o zajedničkoj saradnji sa URA-om i PZP-om”, poručili su iz PES-a.

Milatović je prethodno izjavio da smatra da je, bez dodatnih reformi u administraciji i obrazovanju, kao i smislenih razvojnih politika utemeljenih na sređenoj planskoj dokumentaciji i unapređenom investicionom ambijentu, dugoročni održiv ekonomski razvoj, koji sa sobom donosi povećanje plata i penzija, upitan.

“Sve ostalo predstavlja politički marketing i ekonomski populizam koji bi kao rezultat mogao imati smanjenje konkurentnosti naše privrede, uz povećanje javnog duga, što nažalost vidimo da se dešava i što zahteva dodatnu pozornost”, rekao je Milatović u intervjuu za   “Dan”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad