Politika

Pavićević: Mandić zaslužuje mjesto predsjednika Skupštine, Spajić da objedini sve pobjednike od 30. avgusta

Foto: Borba

Nema dileme da lider Nove sprske demokratije Andrija Mandić zalužuje mjesto predsjednika Skupštine, kazao je u emisiji Info plus na ADRIA TV politički analitičar Vladimir Pavićević.

On smatra i da bi mandatar Milojko Spajić ipak trebao da kompletira Vladu sa pobjednicima 30. avgusta i nju pozove Građanski pokret URA.

“Moj utisak je da čim građani vide da DPS-u Mila Đukanovića nešto ne valja, onda mora da je to nešto dobro. Današanja reakcija DPS-a i SD-a govori da ovaj dogovor o Vladi nije njima po volji, ali to znači da je dobar za građane”, rekao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, utisak građana je i da je Spajić u prethodna četiri mjeseca lutao, maltene kao, kako je rekao, muva bez glave.

“Išao je tamo – amo, mjenjao strategije i izgledalo je da iz pobjedničke pozicije ide ka nikuda. Mi smo 11. juna još ovdje, na vašoj televiziji, predložili Spajiću – nemoj da lutaš, odmah okupi 30. avgustovske pobjednike, oni da budu jezgro pa uključiti i stranke nacionalnih zajednica. To je trebao da uradi već 12. juna i do sada bi već bio na čelu takve vlade”, rekao je politički analitičar.

On smatra i da niko od građana nema ništa poritv da Mandić bude na čelu Parlameta, ili da funkcioneri Demokrata Momo Koprivica i Aleksa Bečić imaju funkcije u Vladi, budući da su učestvovali u razvlašćivanju DPS-a.

“Za ovih četiri mjeseca se pokazalo da je DPS propala politilčka organizacija. Spajić je možda mogao da koketira sa DPS-om, ali se pokazalo da to neće ni građani ni poslanici”, dodaje Pavićević.

Kako kaže, građani očekuju da se održe 30. avgustovski ideali, kako vi zaživjela vladavina prava.

“Nema dileme da Mandić zalužuje na mjesto predsjednika Skupštine, kao i to da bude član vlade. Dilema je da li Spajić ipak treba da kompletira 30. avgustovce i pozove i URU. Dritan se pokazao kao snažni borac protiv mafije. Pa što ne daš Dritanu i Filipu Adžiću da nastave tu borbu, pa šta te košta, dajete im to. Građani vide njhovu borbu i aplaudiraju im”, navodi Pavićević.

Žao mu je, kako kaže, što nije došlo do sastanka Abazovića i Spajića.

“Politika podrazumijeva i kompromise, ako znači boljitak za građane, ne treba se duriti. Ja bih zagovarao to da se uz ovaj dogovor obavezno pozovu Adžić i Abazović”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, istu poruku poslao je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Tačka okupljanja bili bi ideali 30. avgusta. Spajić bi trebao da slijedi taj put, sebe može da predstavi kao najvećeg heroja postmilovog doba i tako može da u dužem periodu utiče na događaje u crnogorskoj politici”, zaključio je Pavićević.

(Adria.tv)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad