Politika

Pavićević: Dritan je lider opozicije, preuzima tu poziciju od DPS-a i to je dobro

Foto: Borba

Izborom Spajićeve vlade se nagovještava stabilizacija političkih prilika, tako da bi aktuelna Vlada mogla potrajati i cijeli mandat, izjavio je politički analitičar Vladimir Pavićević gostujući u emisiji „Info plus“ Adria televizije.

„Svi konstituenti Vlade su zadovoljni. Pregovorima će se rješavati problemi, ako se pojave, između njih. Ljudi su zadovoljni najavama da će njihova primanja biti povećana, takva očekivanja su vezana za Vladu… Druga stvar, u opoziciji imamo zanimljivu dinamiku. Ta opoziciona strana je jednako zanimljiva, jer su građani mogli da vide da je Dritan preuzeo ulogu lidera opozicije. Njemu je to i namjera bila- Abazović hoće da preuzme tu lidersku poziciju od DPS-a, što je dobro“, ocijenio je Pavićević.

Proces popisivanja je, prema njegovim riječima, sproveden pod velikom kontrolom, „tako da ni sitnica nije mogla da promakne“.

„Vjerodostojnost podataka neće biti problematična baš zbog takve kontrole. Mimo DPS-a i njihove uloge u vezi popisa bitno je da Crna Gora dobije relevantne podatke, za razvoj države, ako budemo te podatke pametno koristili“, naveo je Pavićević.

On je naglasio da rekonstrukcija Vlade samo može dodatno da učvrsti sve aktere u Vladi da se ide ka stabilizaciji političkih prilika.

„Imali smo previše izbora, što se negativno odrazilo na izlaznost. U Srbiji je bila veća izlaznost na izborima nego u Crnoj Gori, što ranije nije bio slučaj“, konstatovao je Pavićević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad