Politika

Pavićević: Ako bi se kadrovi Nove i DNP-a pravovremeno uključili u Vladu, ona bi dobila stabilnost i puni mandat

Foto: Borba

Politikolog Vladimir Pavićević izjavio je da bi pravovremenim uključivanjem kadrova Nove i DNP-a u Vladu ona dobila stabilnost, kao i ostvarila puni mandat.

Kako je podsjetio gostujući u emisiji „Info plus“ TV Adria, rekonstrukcija Vlade dogovorena je uoči njenog formiranja, što znači da je to moguće uraditi i ranije nego što je dogovoreno.

„Rana rekonstrukcija Vlade odgovarala bi svima, naročito premijeru Spajiću. Ako bi se kadrovi iz Nove i DNP-a pravovremeno uključili u Vladu, ona bi imala mandat i dobila bi na stabilnosti“, rekao je Pavićević, pa nastavio:

„Građani očekuju da Vlada ispuni ono što je obećano, što je dobro. Uskoro će biti 100 dana rada Vlade. Vlada mora izaći sa nečim, npr. prošla Vlada je izašla sa dva dostignuća – početkom borbe protiv organizovanog kriminala i potpisivanjem Temeljnog ugovora“, podsjetio je Pavićević.

On je dodao da ljudima nekada čini da predsjednik Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić predstavljaju politiku kao dječiji posao.

„Trebali bi da se dodatno uozbilje“, poručio je Pavićević.

Napomenuo je da se građani s pravom pitaju zašto u sudstvu nije napravljen ni najmanji pomak.

„Ako nema volje da se napravi makar sitni pomak u reformi sudstva, džabe su reforme u tužilaštvu. Hoćemo pomake ka tome“, naglasio je Pavićević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad