Svetinje

Patrijarh Porfirije: Ne brani se Kosovo na Jutjubu i Tviteru, nego dođi, vidi i ponesi dio krsta

Foto: Flickr

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, trećeg dana posjete Kosovu i Metohiji obišao je manastir Visoki Dečani, gdje su ga dočekali iguman manastira otac Sava i vladika raško-prizrenski Teodosije, i poručio da je mir duhovna kategorija i da se Kosovo brani, prije svega, činjenjem dobrih dela.

Nakon što se poklonio moštima Stefana Dečanskog, patrijarh Porfirije je okupljenim vjernicima poručio da je mir duhovna kategorija i da zato ima i duhovnu vrijednost.

„Zapamtite, ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Jutjubu i Tviteru, nego dođi i vidi, ponesi dio krsta i dio muke, podijeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će, kad zatreba i tebi i bilo kome drugom, Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav“, rekao je patrijarh Porfirije u manastiru Visoki Dečani.

Kako je kazao, mira nema bez duhovnog mira.

„Bez molitve, bez duhovnog podviga, ne možemo postići ništa. To je preduslov da Bog dejstvuje, da njega prizovemo, da on uzme stvar u svoje ruke“, istakao je patrijarh.

Kako je naveo, najvažnije je znati da se razumijevanje, sloga i mir ne mogu postići nemirom.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad