Svijet

Bajdenov pas ujeo agente tajne službe najmanje 24 puta

Foto: dailywire.com

Neimenovani viši agent je u jednom mejlu savetovao kolege koji štite Bajdena i njegovu porodicu da “moraju biti kreativni kako bi osigurali našu ličnu bezbednost” od nemačkog ovčara sklonog napadima na ljude

Pas predsednika Sjedinjenih Američkih država Džoa Bajdena, Komandant, ugrizao je agente američke tajne službe najmanje 24 puta, pokazuju novi dokumenti.

Podaci američke tajne službe pokazuju u kojoj meri je nemački ovčar pravio haos telohraniteljima predsednika. Tako je jedan viši agent primetio da su napadi Komandanta značili da je tajna služba promenila taktiku, savetujući agente da “daju puno prostora”, prenosi Bi-Bi-Si.

Upozorenje je stiglo mesecima pre nego što je Komandant uklonjen iz Bele kuće.

Dokumenti otkriveni putem zahteva za slobodnim pristupom informacijama pokazuju da su se najmanje 24 napada dogodila između oktobra 2022. i jula 2023, uključujući ujedanje agenata za zglob, podlakticu, lakat, struk, grudi, butinu i rame.

U ovim dokumentima ne beleže se nužno svi incidenti u vezi sa Komandantom, jer pokrivaju samo tajnu službu, a ne druge koji rade u Beloj kući ili osoblje u Kemp Dejvidu u Merilendu.

Ljubimac porodice Bajden napustio je Belu kuću u oktobru prošle godine, nedelju dana nakon što je agentu tajne službe bila potrebna medicinska pomoć zbog teških povreda od ujeda.

Prethodni incident dogodio se u junu kada je jednom agentu bilo potrebno ušivanje, a krv na podu u delu Bele kuće izazvala je obustavljanje obilazaka istočnog krila zgrade na 20 minuta, navodi se u jednom dokumentu.

U julu je Komandant ugrizao jednog od Bajdenovih čuvara za ruku zbog čega mu je bilo potrebno šest šavova. Ugriz je izazvao “duboku otvorenu ranu” i agent je “počeo da gubi značajnu količinu krvi”, navodi se u jednom mejlu.

Neimenovani viši agent je u jednom imejlu savetovao kolege koji štite Bajdena i njegovu porodicu da “moraju biti kreativni kako bi osigurali našu ličnu bezbednost”.

“Nedavni ugrizi psa naveli su nas da prilagodimo svoju operativnu taktiku kada je Komandant prisutan – molimo vas da mu date puno prostora”, napisao je agent.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad