Vijesti

Parama građana Vuković skuplja političke poene: Glavni grad za 750 ukrasa izdvojio 140.000 evra!

Glavni grad u ovoj godini izdvojio je 140.000 evra za kupovinu novogodišnjih ukrasa. Iz preduzeća Komunalne usluge na čijem je čelu Vesna Popović kažu da su za taj iznos kupili 750 komada različitih prozračnih kugli u 2D i 3D dimenziji.

Foto: Xenon Light

“Podsjećamo, sredstva za kupovinu novogodišnjih ukrasa za 2020. godinu nijesu utrošena. Prethodne godine nijesu nabavljani novi novogodišnji ukrasi već smo za novogodišnju dekoraciju grada koristili postojeće ukrase. Novi ukrasi se postavljaju na sajlama u najvećem broju na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na potezu od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa Bulevarom Džordza Vašingtona, kao i u centru grada. Takođe, u prethodnom periodu izvršeni su pregled i popravka postojećih novogodišnjih ukrasa. Kao i prethodnih godina, dekorišemo gradske trgove, ulice i bulevare s akcentom na glavni gradski trg. Na trgu je postavljena novogodišnja jelka, a figure u 3D dimenziji su postavljene u užem jezgru grada, na radost naših najmlađih sugrađana (ispred zgrade Glavnog grada, između zgrade Skupštine Glavnog grada i Biblioteke). Novogodišnji ukrasi će zablistati i u Hercegovačkoj, Njegoševoj, Ulici slobode, Vučedolskoj, ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova”, saopštili su iz Komunalnih usluga.

Da li grad i u kojoj mjeri treba da sija podijeljena su mišljenja. Odbornici opozicije u Skupštini Glavnog grada smatraju da pare koje se svake godine izdvajaju iz budzeta za kupovinu zakita treba usmjeriti na druge projekte.

Novčana sredstva koja se izdvajaju iz budzeta u ovu svrhu su velika i za veće gradove od Podgorice. Sa druge strane, veliki broj ulica u gradu, posebno u prigradskim naseljima izgledaju loše. Vjerujem da bi se većina građana složila sa tim da se dio tih sredstava preumsjeri za rješavanje brojnih infrastrukturnih problema. Od odgovorne vlasti bi se očekivalo da rješava sustinske probleme koji opterećuju sugrađane, sve ostalo je funkciji političkog marketinga – kaže Bogdan Božović, odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada.

Istog mišljenja je i Ranko Milić, odbornik Demokratskog fronta.

–Ne vidim zašto se svake godine izdvajaju sredtsva za kupovinu novogodišnjih ukrasa. Bolje da su taj novac usmjerili na socijalne potrebe, u sport, zdravstvo kojem je sada u ovoj situaciji i najpotrebnije – rekao je Milić.

Sa druge strane psholog Anđela Šćekić kaže da dekoracija trgova i ulica uoči novogodišnjih praznika unose notu radosti..

– Okićen grad u vrijeme novogodišnjih praznika je nešto što se očekuje u to doba godine. Ukrašavanje donosi određene promjene i unosi radost kod većine ljudi. Neki ljudi vole mnogo ukrasa, da sve sija, da bude glamurozno, neki drugi vole da bude skladno, ne previše atraktivno i umjereno okićeno, ali ima i onih koji ne razmišljaju o ukrašavanju. Ne postoji model ukrašavanja koji bi svima odgovarao. Trenutno, kada vlada epidemija, i kada su brojke zaraženih od korona virusa nešto što se obično u prvi plan prikazuje, okićeni grad mogao bi da donese jednu notu pozitivne atmosfere i radosti u ovoj situaciji koja je zabrinjavajuća za sve nas jer ukrašavanje grada asocira da se praznici bliže, a tokom praznika porodica se okuplja i slavi, pa praznično ushićenje i pozitivna energija počinju onda kada počne i ukrašavanje grada – navela je Šćekić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad