Politika

„Ozbiljna politika“, Spajić presreo Šolca u hodniku: Za deset sekundi ga upoznao sa povećanjem životnog standarda u Crnoj Gori!

Predsjednik i nosilac liste Pokreta Evropa sad Milojko Spajić sreo se sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom na Ekonomskom forumu „Wirtschaftrat“, koji se održava u Berlinu.

Foto: Borba

Spajić je presreo Šolca u hodniku u za deset sekundi ga u hodu upoznao sa povećanjem životnog standarda crnogorskih građana.

– U Berlinu sam na godišnjem samitu ekonomskog savjeta CDU-a imao priliku da se sretnem sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom i kratko prenesem poruku novog optimizma u Crnoj Gori prouzrokovanog većim standardom građana – naveo je Spajić na Tviteru.

Na snimku se vidi kako Spajić „juri“ za Šolcom i saopštava mu nešto dok njemački kancelar kratko i kurtoazno odgovara žureći da negdje stigne.

Uprkos vezama kojima se hvali da ima na Zapadu, Spajić nije uspio da izdejstvuje sastanak sa Šolcom, već je iskoristio desetak sekundi da vidno užurbanom njemačkom kancelaru uputi dvije,tri rečenice i to iskoristi da se pohvali na Tviteru učincima programa Evropa sad. A o koliko ozbiljnom i zahtjevnom programu je riječ, dovoljno govori to da je u desetak sekundi stala njegova elaboracija.

Po Šolcovim facijalnim eksperesijama može se zaključiti da nije impresioniran Spajićevim ekonomskim poduhvatom, čak i da nije siguran da poznaje osobu koja mu isti obrazlaže u trku.

Koliki Crna Gora uživa ugled u zapadnim krugovima mogli smo da vidimo minulih decenija na raznoraznim samitima, pa i ovom današnjem na kojem je došla do izražaja, umjesto diplomatskog iskustva, Spajićeva fizička pripremljenost – brušena u teretani hotela Hilton.

Takođe, poražavajuće je koliko ovi mlađani crnogorski političari nisu u stanju da na Zapadu, među svojima, izgrade status koji će im omogućiti da im najviši evropski državnici ukažu pažnju, makar na pet minuta i prime ih onako kako dolikuje NATO saveznicima i partnerima.

Kanabe je za njih misaona imenica na Zapadu.

Izvor: Borba

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad