Crna Gora

Otkrivamo: Pročitajte ko će u ime Crne Gore glasati u UN da Srbi budu genocidan narod

Foto: Facebook/Odbrana.info


Savetnik Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Damir Šabanović biće osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, što su najavili premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović.

Inače, Šabanović je bio prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Pekingu, a prema dostupnim podacima bio je koordinator Bošnjačke stranke prilikom kampanje za ulazak naše države u Severoatlantsku alijansu, odnosno NATO pakt.

Podsećamo, danas je u Ujedinjenim nacijama dan odluke, odnosno glasanja o sramnoj Rezoluciji o Srebrenici, tenzije rastu, a Vlada Crne Gore, kako smo prethodno i pisali, pronašla je „žrtvu“ koja će odraditi i završni zadatak, tj. pritisnuti „ZA“ tokom glasanja u Ujedinjenim nacijama, u četvrtak 23. maja.

I iako predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić, biraju da budu ti koji će braniti interese srpskog naroda Srbije, Republike Srpske, ali i Crne Gore, zvanična Podgorica ipak i dalje bira da pilatovski pere ruke od svog glasanja, iako su prethodno pokušali isto glasanje da opravdaju i amandmanima, o čemu je naš portal više puta pisao. U Ujedinjenim nacijama, kako smo već pisali, neće biti ni predsednik Crne Gore Jakov Milatović, niti premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović, već će gotovo izvesno, ruku za sramnu antisrpsku Rezoluciju podići diplomate iz vremena predsedničkog mandata Filipa Vujanovića, koji, jelte, pod novom „osvežavajućom“ Vladom nisu bili smenjeni.

Čisto podsećanja radi, do smene režima je došlo pre gotovo četiri godine, a godinu dana je prošlo i od novih parlamentarnih izbora kao i onih predsedničkih, i stekli su se itekakvi uslovi da se diplomate koje se nalaze u stalnoj misiji u Ujedinjenim nacijama smene. Do toga, međutim, nije došlo, a očito je da će te diplomate biti žrtveno jagnje Vlade Crne Gore i Pokreta Evropa sad kako bi se pred crnogorskom javnošću oprali zbog glasanja za sramnu Rezoluciju o Srebrenici.

Stoga i ovakav tekst. Itekako je jasno kakav je tok događaja bio nakon 30. avgusta, i važno je naznačavati i pokazati prstom na one strukture koje su stvarne promene u Crnoj Gori zakočile kada smo propustili istorijsku šansu da napravimo diskontinuitet sa režimom Mila Đukanovića, koji dok se donose sramne antisrpske Rezolucije o genocidu u Srebrenici, šeta unuke po Podgorici iako je u istom tom zločinu Đukanović, po mnogim izvorima, pasivno učestvovao slavši gorivo Vojsci Republike Srpske jer je, jelte, tada bio veći Srbin od Slobodana Miloševića i Momira Bulatovića.

Dakle, upravo su građanske strukture u Crnoj Gori bile te koje su sprečile stvarne promene u Crnoj Gori, naročito na spoljnopolitičkom planu, a reflektori za takve odluke padaju na novoformirani Pokret Evropa sad koji ne bi ni postojao da im nije bilo Srpske pravoslavne crkve i nikad prežaljenog premijera Zdravka Krivokapića, Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, kao i na građanski pokret URA Dritana Abazovića.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad