Vijesti

Otac Gojko Perović: Niko nema pravo da privatizuje stadion, niti reprezentaciju

Niko nema pravo da privatizuje ni stadion po Goricom, ni fudbalsku reprezentaciju, kazao je arhijerejski protoprezviter podgoričko-kolašinski otac Gojko Perović, govoreći o dešavanjima tokom utakmice Crna Gora- Holandija protekle nedjelje.

Foto: Kurir

Podsjetimo, otac Gojko je fotografisan prošle nedelje na tribinama stadiona u Podgorici dok je sa svojim sinovima pratio fudbalski meč.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, a Perović je u razgovoru za Radio Svetigora u emisiji “Pop recenzije” sa Pavlom Božovićem, kazao da pobjeda crnogorskih fudbalera treba da doživljavamokao pobjedu svih nas.

– Otišao sam da gledam utakmicu, a ispalo je kao da je došao ne znam ko, a ne pop. Postalo je jasno da organizovane navijačke grupe detektuju svakog ko nije iz neke nomenklature bivše vlasti i da kao takav nema šta da traži tamo, ukoliko neće da dobije neke uvrede. Smatram da sam ja uspio da svojim prisustvom dokažem da taj stadion niko ne može da privatizuje- kazao je Perović.

Istakao je takođe da Podgoricu ne može zamisliti bez priče o Fudbalskom klubu Budućnost.

– Od kako sam došao u Podgoricu čuo sam toliko legendi o trenerima Budućnosti i o generacijama koje su izrodile uspješne poslovne ljude. Brojni ti uspješni ljudi pomažu crkvu i dolaze u crkvu. Sve te legende i anegdote koje sam slušao o podgoričkom klubu ispoljavaju viteške i moralne vrijednosti. Ne mogu zamisliti Podgoricu bez priče o FK Budućnost. Identitet jednog grada je nezamisliv bez fudbalskih društava- zaključio je otac Gojko.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad