Vijesti

Osvetlala obraz Grcima: Ovo je jedina poslanica koja nije glasala za sramni predlog Dore Bakojani

Foto: Canva Stock

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu

Grčki portal “Pronjuz” objavio je jutros da je jedina grčka poslanica koja sinoć u Strazburu nije glasala “za” – Nina Kasimati i da joj to, kako su napisali, služi na čast.

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku.

Podsetimo, u Strazburu se sinoć dogodio presedan kakav se ne pamti u toj evropskoj instituciji sa dugim stažom. Naime, Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je sinoć, sa 131 glasom “za”, zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji.

Posredi je nepojmljiv presedan u istoriji te panevropske institucije, potpuno suprotan međunarodnom pravu.

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati?

Grčka političarka Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978. Izabrana je u okviru Sirize. Uključena je u razne političke i antiratne inicijative u poslednjih više od 20 godina.

printskrin/Youtube

Dok je bila u PASOK-u, podržavala je Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica, pa je 2010. napustila stranku.

Kao članica Sirize ušla je u parlament posle izbora 2015. godine, a ponovo je izabrana četiri godine kasnije. Ćerka je Jorgosa Kasimatisa (1949-1993), atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad