Svijet

Osumnjičeni za napad na koncertnu dvoranu u Moskvi priznali krivicu

Foto: © Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao osumnjičene za smrtonosni napad u koncertnoj hali “Krokus siti hol”, koji je odneo živote više od 130 ljudi

Moskovski sud podigao je optužnice protiv glavnoosumnjičenih za masakr u koncertnoj hali “Krokus siti hol”, koji su uhapšeni u petak.

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao slučaj osumnjičenih, privedenih nakon smrtonosnog napada koji je odneo živote više od 130 ljudi.

Osumnjičeni, za koje se veruje da su svi državljani Tadžikistana, pojedinačno su se pojavili pred sudom.

Saidakrami Račabalizoda, optužen za napad u koncertnoj hali “Krokus siti hol”, priznao je krivicu, rečeno je “RIA Novostima” u Basmanskom sudu u Moskvi.

“Račabalizoda je priznao krivicu”, naglašeno je iz suda.

Optuženi je državljanin Tadžikistana. Na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca. Račabalizoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro dece. Naveo je i da ima prijavljeno mesto boravišta u Rusiji, ali ga se ne seća. 

Prethodno je još jedan optuženi, Dalerdžon Mirzojev, priznao krivicu za zločin.

“Mirzojev je kao deo naoružane organizovane grupe, učestvovao u pucnjavi na građane Ruske Federacije koji su se nalazili u koncertnoj hali “Krokus siti hol”, nakon čega su optuženi zapalili koncertnu halu”, istaknuto je u sudu.

Sud je podigao optužnicu za terorizam protiv tridesetdvogodišnjeg Mirzojeva, a osumnjičenom preti kazna doživotnog zatvora, ako bude proglašen krivim.

Treći terorista Šamsidin Fariduni, takođe je priveden u zgradu suda u Moskvi. Fariduni je priznao krivicu za učešće u terorističkom napadu u “Krokus siti holu” i njemu je sud odredio pritvor u trajanju od dva meseca.

Četvrta osoba optužena za teroristički napad, Muhamadsobir Fajzov, doveden je u salu na nosilima.

On je ranjen tokom hapšenja.

Moskovski sud je Fajzovu odredio pritvor u trajanju od dva meseca.

Fajzov je radio u berbernici u Ivanovu, javlja dopisnik “RIA Novosti” iz Basmanskog suda u Moskvi.

Uz pomoć prevodioca komunicirao je sa sudijom. Objasnio je da je rođen u Tadžikistanu 2004. godine. Ima srednje obrazovanje.

“Privremeno je nezaposlen, pre toga je radio kao frizer u berbernici u Ivanovu, gde je i prijavljen”, objasnio je prevodilac.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad