Portal ODBRANA

Politika

Oštar sukob u Skupštini, predstavnici ASK-a pobjegli

U Skupštini Crne Gore došlo je do oštre polemike između šefa poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branka Radulović i predstavnika Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Radulović je kazao da se 30 godina bori protiv mafije a ova „gospoda“ brane mafiju.

„Ova gospoda brane Mila Đukanovića i brane njegov nepotizam i njegove porodice. Uvodna riječ je krajnje degutantna i netačna. Vi kažete da ste postigli fenomenalan rezultat i da vas je Evropska komisija pohvalila. Sa kim se upoređujete? Sa onim Radonjićem? Vi govorite da je Crna Gora zarobljena država“, kazao je on.

Nakon toga su predstavnici Agencije počeli da dobacuju na šta je Radulović kazao da boli istina.

„Kaže se da je postignut napredak u odnosu na Radonjića. Ima jedno veliko međutim. Oni kažu da ste vi nedorasli, selektivni, nepravični! Čitajte, ako znate engleski jezik. Boli vas ovo!“, kazao je Radulović.

Predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije su nakon ovoga kazali da Radulović laže i napustili Plenum.

Radulović se upitao kako može biti član Savjeta ASK-a neko ko krije svoje pare.

„Zato sam rekao da nisu dostojni toga. Medenica je postavila njega da bude sudija na Cetinje i dobila stan. Isti su“, podvukao je Radulović.

U Savjetu su, kako navodi, potrebni profesionalci.

„Ono što mi moramo da uradimo je reizbor sudija i tužilaca. Milo mi je što je Evropa sad prihvatila to, neka nas je više. Bez toga nema Crne Gore i one moje osnovne konstatacije da je okoštao kriminalni sistem i da je paralisan proces evropskih integracija, ne zato što nas napadaju Srbi, Rusi, Albanci… Ne znam više. To je zato što nam je kriminal za vratom. Nažalost gospoda nemaju argumente i utekli su. Ja za to nisam kriv“, zaključio je Radulović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad