Politika

Oslabio budžet za sendviče i gorivo: Sve manje ,,Komita“ na protestima za ,,odbranu“ države

Još jedan protest pod nazivom ,,IMA NAS“ održan je sinoć ispred Skupštine.

Još jedna repriza, još jedan fijasko ,,Komita“ i još jedno odsustvo, naravno, predsjednika Mila Đukanovića.

Ali, bili su tu drugi istaknuti učesnici koji su nadoknadili njegovo odsustvo. Oni su uputili mnoge poruke ,,Srpskom svijetu“ zajedno sa ostalim učesnicima koji su pristigli  iz Rožaja, Bijelog Polja, Cetinja…

Zvijezda noći, Draginja, sinoć je na protestu objasnila zašto Srpsku pravoslavnu crkvu naziva ,,Crkvom Srbije“:

– Moja majka je Srpkinja. A zašto je zovem Crkvom Srbije? Zbog onoga kako je ustoličen mitropolit Joanikije. Onako se nikad nisu ustoličili Srpski mitropoliti, nisu se dostavljali onako na Cetinje. Način na koji je mitropolit Joanikije ustoličen je sve suprotno od onoga za šta se mitropolit Amfilohije zalagao. Ne branim mitropolita Amfilohija, samo se prisjećam svega što je ostavio u nasleđe- kazala je ona.

,,Komitama“ se obratio i funkcioner DPS-a Nermin Abdić koji je poručio da će braniti svaki pedalj Crne Gore, od koga i od čega, još nismo saznali.

Sa protesta su poručili Abazoviću da u ,,Otvoreni Balkan“ ne žele, jer su za EU a ne za ,,Srpski svet“, da neće pod ,,Srpsku čizmu“, tj. braniće Crnu Goru od okupacije Srbije i Vučića i poručili da Crnu Goru nije okupirao ni Milošević, pa neće ni Vučić.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad