Svijet

Orban: Srbi nisu problem, nego rješenje za Balkan

Foto: Borba

Predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban poručio je danas u obraćanju na Demografskom samitu u Budimpešti da Srbi nisu problem nego rješenje za Balkan.

„Dugo smo živeli zajedno i znamo sa čime se suočavaju“, rekao je Orban, koji je pozdravio učešće srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Premijer Mađarske je rekao da se Balkan suočava sa brojnim izazovima i da je stabilnost regiona važna.
Govoreći o demografiji, Orban je rekao da su u Evropi napadnute osnovne porodične vrijednosti, ali da Mađarska neće odustati od zaštite porodice.

„U Evropi imamo progresivnu i liberalnu elitu. Umjesto važnih pitanja, kao što je demografska budućnost, oni se bave glupim i nevažnim pitanjima“, rekao je Orban, prenijela je Srna.

Prema njegovim riječima, razmišljanje zapadne elite je davno viđena i strašna noćna mora, a stanje svijesti određuje budućnost.

„Organizacija ovog samita nije samo dobra stvar nego je obaveza prema budućnosti, djeci i civilizaciji. Mađarska je inkubator konzervativne politike. Nudimo efikasna rešenja i imamo mnogo projekata koje se odnose na saradnju države i crkve, uz moderno obrazovanje, ali najvažnije ostaje pitanje demografske slike“, dodao je Orban.

On je istakao da porodičnu politiku treba zasnivati na majkama, a država treba svim sredstvima braniti porodicu.
„Majka je žena, a otac muškarac“. Mađari su na referendumu odlučili da se odbrane od LGBT propagande“, naglasio je Orban.

On je istakao da je usporen pad nataliteta, ali da je cilj da se preokrene ta pojava.

(Sputnjik)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad