Vijesti

Opština Budva: Turistička organizacija je vlasništvu svih građana, a ne partija ili pojedinaca!

Opština Budva je osnivač Turističke organizacije Budve pa je samim tim ona u vlasništvu svih građana a ne partije ili pojedinca koji žele da sačuvaju svoje interese.

Foto: Kurir

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, razriješena direktorica Turističke organizacije nastavlja da dezavuiše javnost plasirajući neistine o događajima u ovoj organizaciji.

-Očigledno je da i dalje ne može da prihvati činjenicu da je razriješena u skladu sa zakonom i po proceduri koja je propisana aktima organizacije. U krajnjem to je potvrdilo Ministarstvo ekonomskog razvoja i to dopisom broj 018-330/21-9131/6 od 24.11.2021. godine u kojem se konstatuje da je u prethodnom periodu dok je dotična obavljala funkciju direktorice učinjeno niz nepravilnosti koje su proizvele nezakonito postupanje kao i od strane izvršnog odbora koji nije u zakonskom roku raspisao izbore za članove skupštine.

Kako je mandat prethodnom sazivu skupštine, izvršnom i nadzornom odboru istekao u aprilu 2021. godine jasno je da je postojala zakonska obaveza da se konstituiše novi saziv. Resorno ministarstvo je u konačnom, dopisom koji potpisuje lično ministar a koji je dostavljen predsjedniku opštine koji je po sili zakona predsjednik skupštine turističke organizacije, jasno i nedvosmisleno ukazalo da ministarstvo nije odgovorno za propuste u radu i nije nadležno da meritorno odlučuje jer je to nadležnost suda. Ono što predstavlja krovni stav u odnosu na sva sporna pitanja jeste da je ministarstvo zauzelo stav da je funkcionisanje TOB-a imperativno u odnosu na sva sporna pitanja koja su nastala u prethodnom periodu te da je iz tog razloga neophodno uspostaviti redovan i nesmetan rad TOB-e koji je od posebnog značaja za sveukupni turistički potencijal i promet Crne Gore. Jasno je da je konačno mišljenje ministarstva koje je u potpunosti sačinjeno u skladu sa zakonom i nadležnostima izazvalo ogromnu nervozu kod razriješene direktorice i političke strukture za koju javno kaže da nije njihov član a vidimo da je podržavaju u pokušajima da obmane javnost. Imenovanje i razrešenje sa javne funkcije je u civilizvonaom svijetu normalna stvar koja se često dešava ali vidimo da je neke u Crnoj Gori zahvatio sindrom držanja za funkciju pod svaku cijenu pa čak i ako je to nezakonito. Svakodnevnim nezakonitim upadima razriješene direktorice u kancelarije TOB-a, podnošenje lažnih krivičnih prijava kao i netačnim i zluradim saopštenjima ista vrši opstrukciju u radu i funkcionisanju TOB-a zbog čega ulazi u zonu krivične i materijalne odgovornosti- saopšteno je iz Opštine Budva. 

Zbog istinitog informisanja javnosti Opština Budva dostavlja na uvid dopis resornog ministarstva koje predstavlja konačno razrešenje sporne situacije koju su, kako navode, proizveli oni koji žele da opstruiraju primjenu zakona i žele da upravljaju organizacijom čak i onda kada im je mandat istekao po sili zakona ili kada su zbog kršenja radnih obaveza razriješeni.

-Imajući u vidu količinu medijskog spinovanja koja je plasirana sa druge strane, mišljenja smo da je najveću nervozu izazvala odluka skupštine TOB-a da se izvrši revizija poslovanja za prethodne tri  godine kojim će biti utvrđeno na koji način je potrošen svaki cent od godišnjeg budžeta koji iznosi 3.5 miliona eura. Ono što je sasvim sigurno jeste da medijskom hajkom ni razriješeni kadrovi kao ni njihovi politički podržavaoci od kojih su se javno odrekli, neće uspjeti da izvrše opstrukciju rada i funkcionisanja organizacije.

Javnost treba da bude upoznata da se ovdje radi o klasičnoj politizaciji jer je bivša direktorica kćerka odbornika Demokrata u skupštini opštine Budva pa je lako zaključiti na koji način je ista izabrana na funkciju u prethodnom periodu. Apsolutna istina u odnosu na sva dešavanja u TOB-a je da je razriješena direktorica zloupotrebom svog položaja i odbijajući da učestvuje u organizaciji skupštine učinila niz propusta za koje će morati da odgovara. Sa konačnim mišljenjem ministarstva stavljena je tačka na sva sporna pitanja u TOB-e tako da je onima koji su nezadovoljni legitimnim i legalnim odlukama organa ostavljena mogućnost da svoje tvrdnje dokažu pred sudskim instancama.

Opština Budva je osnivač TOB-a pa je samim tim ona u vlasništvu svih građana a ne partije ili pojedinca koji žele da sačuvaju svoje interese. Koristeći zakonska ovlašćenja predsjednik opštine je zakazao konstitutivnu sjednicu skupštine koja je održana u skladu sa zakonom i nesporna je u svakom smislu do te mjere da je to prepoznalo i ministarstvo i shodno svojim ovlašćenjima nezadovoljne uputila na sud gdje će morati da dokažu svoje tvrdnje. Vjerovatno je tu nastao problem jer medijska graja, spinovanja i neistine se ne mogu pretočiti u pravne argumente i pozitivno rješenje- saopšteno je iz Opštine Budva.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad