Društvo

Opština Bar obezbijedila besplatno ljetovanje za osnovce i srednjoškolce iz Šavnika

Foto: Borba

Opština Bar obezbijedila je besplatno ljetovanje učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Šavnik. Grupa od 69 šavničkih učenika, u pratnji 3 učitelja i nastavnika, boraviće krajem avgusta u Čanju.

“Obezbijeđeno je besplatno ljetovanje, kao jedan od segmenata kontinuirane brige o djeci i mladima i u cilju afirmacije inkluzivnog društvenog odnosa i dostupnosti turističkim sadržajima. Grupa od 69 šavničkih učenika, u pratnji 3 učitelja i nastavnika, boraviće krajem avgusta u Čanju gdje će imati priliku da uživaju u odmoru i morskim sadržajima”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Pored toga, tokom njihove posjete Baru moći će da se upoznaju sa prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima grada, da nauče nešto više o njegovoj bogatoj tradiciji i brojnim potencijalima.

“Barska lokalna uprava već treću godinu zaredom tokom ljetnjeg raspusta obezbjeđuje smještaj za djecu i mlade iz crnogorskih opština sa sjevera, sa težnjom da i njima učini dostupnim sve sadržaje koje imaju i njihovi vršnjaci sa primorja i iz drugih gradova. Osim toga, ovim se stvaraju uslovi i za unaprijeđenje međuopštinske saradnje u oblastima od posebnog značaja za građane. Realizujući ove i slične aktivnosti i iskazujući odgovoran odnos prema djeci i mladima, Opština Bar će nastaviti da pruža aktivan doprinos kreiranju podsticajnog društvenog ambijenta i unaprijeđenju socijalne zaštite i zaštite prava djeteta”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad