Ekonomija

Održan sastanak Tržišne inspekcije i predstavnika Ministarstva kapitalnih investicija povodom organizovanja pojačanog nadzora klima

U Tržišnoj inspekciji je danas, 08.02.2022. godine, održan sastanak sa predstavnicima Direkcije za implementaciju politike energetske efikasnosti, Ministarstva kapitalnih investicija, povodom organizovanja pojačanog nadzora klima na tržištu uređaja sa aspekta energetske efikasnosti i eko dizajna.

Foto: Vijesti

Na sastanku se govorilo o činjenici da se na tržište Crne Gore još stavljaju u promet neinvertorski (on/off) klima uređaji, koji nisu usaglašeni sa tehničkim zahtjevima propisanim Pravilnikom o tehničkim zahtjevima eko dizajna za uređaje za klimatizaciju i sobne ventilatore i Pravilnikom o energetskoj efikasnosti uređaja za klimatizaciju.

Zaključeno je da je neophodno prirpemiti ček liste i druga neophodna upustva za proračune određenih parametara, kako bi  inspektori biti efikasniji prilikom nadzora. S tim u vezi, uz pregled dokumenata koji prate proizvod, i to tehničke specifikacije i oznake energetske efikasnosti, vršiće se pregled tehničke dokumentacije u skladu sa propisanim tehničkim zahtjevima.

Ocijenjeno je da Uprava za inspekcijske poslove i Ministarstvo kapitalnih insvesticija ostvaruju dobru saradnju, a sve u cilju isporuke isključivo usaglašenih proizvoda na tržištu Crne Gore.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad