Društvo

Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv Jovanića

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i ostalih, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici a naredno je zakazano za 21. decembar, kazala je za TVCG samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković.

Ročište za kontrolu optužnice, kako je precizirala, odloženo je na zahtjev branilaca okrivljenih, radi upoznavanja sa spisima predmeta.

Apelacioni sud je 25. novembra donio odluku o produženju pritvora za Jovanića i stečajnu upravnicu Snežanu Jović. Ostali okrivljeni su pušteni na slobodu nakon podignute optužnice, jer nije bilo predloga za produženje pritvora.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminla, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv okrivljenih: Blaža Jovanića, Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i protiv okrivljenih pravnih lica: “Titan security” DOO Podgorica, “Securitas Montenegro” DOO Podgorica, “Top force system” DOO Nikšić i “Ogimar MNE” DOO Podgorica, zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad