Društvo

Od brige i pažnje sve počinje: Borovinić Bojović sa predstavnicima vjerskih zajednica posjetila Narodnu kuhinju

Foto: Borba

Narodnu kuhinju, jednu od najpoznatijih usluga iz socijalnog portfolija Glavnog grada, danas je posjetila predsjednica Gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović, zajedno sa predstavnicima vjerskih zajednica Podgorice, koji su obezbijedili donaciju zahvaljujući kojoj će korisnici ovog servisa provesti praznične dane uz znatno bogatiju trpezu nego ranijih godina.

Sa korisnicima Narodne kuhinje, uz Borovinić Bojović i predstavnike Sekretarijata za socijalno staranje, danas su ručali, razgovarali i družili se protojerej Nikola Pejović, starješina Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, Džemal Dacić, šef kabineta reisa Islamske vjerske zajednice Crne Gore, don Janez Mirtek, župnik podgoričke Župe Presvetog srca Isusovog i Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore.

Predsjednica Skupštine je zahvalila predstavnicima vjerskih zajednica na donaciji i izrazila zadovoljstvo zajedničkom akcijom u korist onih kojima je pomoć najpotrebnija.

– Naša posjeta Narodnoj kuhinji, kao i dar koji su obezbijedile vjerske zajednice, samo su mali znaci pažnje. Ali, od brige i pažnje sve počinje. Vjerujem da su ovim lijepim gestom pripadnici naših vjerskih zajednica ne samo uljepšali praznike korisnicima Narodne kuhinje, već i učinili jedan mali korak naprijed u međusobnom povezivanju i boljem razumijevanju. Veoma je važno da brinemo jedni o drugima, da pazimo jedni na druge, a najvažnije je to da niko ne smije da bude zaboravljen – rekla je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da je veoma zadovoljna kvalitetom obroka koji se obezbjeđuju korisnicima Narodne kuhinje i izrazila spremnost Glavnog grada da, u skladu sa potrebama, unaprijedi ovaj servis kako bi se osiguralo da u Podgorici XXI vijeka niko ne može da bude gladan.

Narodna kuhinja funkcioniše već 12 godina u okviru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada. U njoj se obezbjeđuju obroci za oko 300 porodica. Dnevno se podijeli 700 obroka, od kojih se oko 200 dostavljaju na kućnu adresu.

U skladu sa trenutnim ugovorom, pripremu i serviranje hrane obavlja Školski centar „Sergije Stanić“.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad