Vijesti

Oči pravde zatvorene: Sudije zadremale na saslušanju protiv Izraela

Foto: Al Jazeera

Bez obzira na ozbiljnost teme, pojedine sudije predsjedništva Međunarodnog suda pravde (ICJ) otvoreno su zadremale tokom sinoćnog govora izraelske delegacije na saslušanju po tužbi Južne Afrike. Ova tužba se odnosi na optužbe za genocid u Gazi, koje su upućene protiv Izraela.

Saslušanje na ICJ, koje je trebalo da bude ozbiljan forum za razmatranje optužbi za genocid, pretrpelo je neočekivanu situaciju kada su pojedine sudije zabeležene kako dremaju tokom izlaganja izraelskih predstavnika. Incident je izazvao kontroverze i podstakao različite reakcije u pravosudnim krugovima.

Ova tužba potiče od Južne Afrike, a optužbe za genocid u Gazi su ozbiljan pravni korak koji izaziva pažnju međunarodne zajednice. Ipak, ometanje saslušanja nedavnim zadremanjem sudija baca senku na ozbiljnost situacije.

Izraelska delegacija iznosila je svoje argumente u vezi sa tužbom, pokušavajući osporiti optužbe za genocid. Međutim, pažnja javnosti brzo se preusmerila sa samih argumenata na neobični incident u sudnici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad