Crna Gora

NSD i DNP zajedno u Budvi, okupljaju veliku koaliciju iz 2020!

Foto: Borba

Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija dogovorile su se o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Budvi, koji će se održati 26. maja.

Podsećamo, kriza vlasti je započeta kada je uhapšen predsednik opštine Budva Milo Božović, a sve uoči vanrednih parlamentarnih izbora. Iz bivšeg DF-a tvrde da je akcija sprovedena kako bi im se nanela politička šteta.

Nedavno je za potpredsednicu opštine Budva izabrana Jasna Dokić, ali je budvanski parlament ipak skratio mandat, po zahtevu Vlade Crne Gore.

U vezi s tim, na ove izbore će se formirati široka koalicija NSD-a i DNP-a, a po saznanjima BORBE, koalicija ZBCG će pokušati da okupi sve partije koje su bile članice te koalicije na izborima 2020. godine. Tu primarno spadaju SNP i Ujedinjena Crna Gora, kao i PZP, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora i Demos.

Pisanje BORBE potvrdio je i predsednik opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Budvi Jovan Gregović, koji je kazao da će ta partija ući u koaliciju sa Novom srpskom demokratijom.

Ovim se DNP priključio izbornoj listi široke koalicije u Budvi, okupljene oko Nove srpske demokratije, koju će na predstojećim lokalnim izborima 26. maja predvoditi direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj.

Na listi su i Pokret za promene i Socijalistička narodna partija, a očekuje se da će pristupiti i Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora i DEMOS.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad