Svijet

Novi ruski udar: Pogođeni ukrajinski komandni centri i objekti Službe bezbednosti Ukrajine

Foto: AP Photo

Ruska vojska izvela je napad i na neprijateljsku vojnu industriju, kao i lokacije na kojima su razmeštene ukrajinske formacije i strani plaćenici i svi ciljevi su pogođeni

Oružane snage Rusije nanele su masovne udare na komandne centre, objekte Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), neprijateljsku vojnu industriju, kao i lokacije na kojima su razmeštene ukrajinske formacije i strani plaćenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napad je izveden visokopreciznim oružjem velikog dometa sa mora i sa kopna i dronovima, svi ciljevi su pogođeni, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema informacijama Ministarstva, Ukrajina je u prethodna 24 sata izgubila 425 vojnika na donjeckom delu fronta u zoni Specijalne vojne operacije.

Ruska vojska je poboljšala svoje položaje na prvim linijama fronta kod Avdejevke i odbila četiri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je izgubio do 280 vojnika, navodi se u saopštenju.

Takođe, Ukrajina je na južnodonjeckom pravcu izgubila oko 105 vojnika, a u grupa “Dnjepar” je poboljšala svoje položaje u hersonskom pravcu, potvrdili su iz Ministarstva odbrane.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad