Svijet

Novi napad na Belgorod: Poginula jedna, ranjeno 11 osoba

Foto: © Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

U najtežem stanju je žena sa ranom od gelera na grudima, lekari čine sve što je u njihovoj moći da joj spasu život, rekao je guverner Belgorodske oblasti

Jedna osoba je poginula, dok je 11 povređeno usled novih granatiranja teritorije Belgorodske oblasti od strane Oružanih snaga Ukrajine, objavio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

U trenutku granatiranja grada, muškarac koji je izgubio život se nalazio na parkingu, precizirao je Gladkov i dodao da je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, pre dolaska Hitne pomoći.

“Drugih 11 osoba je zadobilo povrede različitog stepena. U gradskoj bolnici se nalazi osam osoba. U najtežem stanju je žena sa ranom od gelera na grudima. Lekari čine sve što je u njihovoj moći da joj spasu život. Troje stradalih su na licu mesta dobili svu neophodnu medicinsku negu i odbili hospitalizaciju”, precizirao je Gladkov.

Službe za vanredne situacije su la terenu, poručio je Gladkov. U Belgorodskoj oblasti aktiviran je sistem PVO, dodao je Gladkov.

Nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, koji su počeli 15. marta a traju do danas, Ukrajina je pojačala napade na ciljeve na ruskoj teritoriji, a, kako su ruske vlasti i upozoravale, napadi se se nastavili i za vreme izbora.

U Belgorodu je ovog jutra u raketnom napadu sa ukrajinske teritorije poginula devojka od 16 godina, objavio je guverner Belgorodske obalsti na Telegramu. 

Granata je pogodila privatnu stambenu zgradu u kojoj se nalazila devojka, naveo je Gladkov i izrazio iskreno saučešće porodici. “Sa vama tuguje cela Belgorodska oblast, cela naša zemlja”, napisao je.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad