Svijet

Novi klan Donalda Trampa: Ko je “in”, a ko “aut”?

Foto: Getty

Bivši predsednik SAD formira novi tim saradnika, u kome će njegova porodica ponovo igrati centralnu ulogu

Sudbonosna američka izborna godina bivšem predsedniku Donaldu Trampu, koji se kreće na relaciji kampanja–sudnica, za sada dobro ide i čini se da sviće zora nad njegovim drugim mandatom, o čijim izgledima se već ushićeno raspravlja širom sveta, piše nemački “Bild”. 

Tramp formormira novi tim u kome će njegova porodica ponovo igrati centralnu ulogu. U novom Tramp klanu neki se uspinju na lestvici, a neki bivši saradnici zadržani su na klupi. Ko je, dakle, “in”, a ko “aut” u 2024. godini?

Ove sezone “čudo od deteta” u Trampovom timu je svakako njegova snajka Lara Tramp (41), bivši TV producent i komentator “Foks njuza”koji je od 2014. u braku sa Trampovim sinom Erikom (40), od sada će povlačiti konce kao kopredsedavajuća u najvišem partijskom Republičkom nacionalnom komitetu (RNC).

Larin uspon je izuzetan, piše nemački list. Prema Trampovom bivšem advokatu Majklu Koenu, u početku se nikome u porodici Tramp nije naročito dopadala, ali  nakon prethodne savetničke uloge u Beloj kući, “ona sada uživa Donovo puno poverenje”.

Trampova supruga Melanija (53) bi, procenjuje se, mogla ponovo da bude važan igrač u predstojećoj kampanji i potencijalnom mandatu. Bivša manekenka je nedavno na glamuroznoj gala večeri u Mar-a-Lagu sa mužem bila prisnija nego ikada, a veruje se da je ona jedina osoba u užoj porodici čije savete bivši predsednik sluša. 

Melanija i Baron TrampPhoto by Chip Somodevilla

Trampov sin Baron (17) poznat zbog svoje visine i kao “Trampova kula”, sve se češće pojavljuje u javnosti. Iako se tokom školovanja držao podalje od medija i politike, ukoliko njegov tata ponovo postane predsednik SAD, dečko koga mnogi Trampovi obožavatelji vide kao novu nadu “političke dinastije Trampa” mogao bi da ima prilično važnu ulogu. 

Trampovi sinovi iz prvog braka, Donald mlađi (46) i Erik, nastaviće nepromenjeno rad u predizbornoj mašini svog oca, braneći ga od političkih protivnika i vodeći poslove u porodičnoj kompaniji za nekretnine “Tramp organizacije”.

Photo by Alex Wong / Getty

U političku penziju, sa druge strane, odlaze nekadašnji istaknuti igrači, ćerka Ivanka (42) i njen suprug Džared Kušner (43), koji su se povukli u vilu u blizini Majamija i “nemaju želju da se vrate u vašingtonski politički zmijarnik”. 

Trampova ćerka iz drugog braka Tifani (30) ni ove godine ne bi trebalo da igra naročito važnu ulogu i očekuje se da će samo povremeno pojavljivati u predizbornoj kampanji. Advokat koja je u braku sa biznismenom i naslednikom libansko-američkog milijardera Majklom Bulosom (26), svakako ostaje sastavni deo svakog porodičnog sastanka, zaključuje “Bild”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad