Društvo

Novčane nagrade za naučna dostignuća i inovativna rješenja u 2023. godini

Foto: canva stock

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je prošle sedmice Javni poziv za dodjelu godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini.

Ove godine, Ministarstvo će dodijeliti novčane nagrade najuspješnijim naučnicima/cama i inovatorima/kama u ukupnom iznosu od 8.000 evra.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, i to: najuspješnijem naučniku/naučnici – 3.000 evra, najuspješnijem mladom naučniku/naučnici do 30 godina života – 2.000 evra, i inovatoru/ki ili grupi inovatora/ki za najuspješniju inovaciju odnosno pronalazak zaštićen patentom – 3.000 evra.

Pravo na nagradu za naučna dostignuća ostvaruju crnogorski državljani koji su u 2023. godini postigli izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu ili na nekom od inovativnih programa u našoj zemlji ili inostranstvu, odnosno koji su zaštitili svoj pronalazak/inovaciju patentom u našoj zemlji ili inostranstvu.

„Sva lica koja su zainteresovana mogu se prijaviti za nagradu, zaključno sa 15. novembrom 2023. godine do 14 časova. Jednom licu se nagrada može dodijeliti samo u jednoj od navedenih kategorija nagrada“, saopšteno je iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad