Društvo

Novak Đoković je počasni građanin Herceg Novog

Foto: telegraf

Novak Đoković je, može se reći, osvojio još jednu titulu, ali ovog puta titulu počasnog građanina Herceg Novog. Nagradu su juče na svečanosti povodom Dana Opštine preuzeli njegovi roditelji Srđan i Dijana Đoković, s obzirom na to da je Novak u Parizu na Mastersu.

Najbolji teniser svijeta putem video poziva se zahvalio na uručenoj nagradi ističući da se Herceg Novom uvijek rado vraća.

Foto: V.V.

„Herceg Novi uvijek biram i privatno i poslovno, ovdje volim da odmaram ali i treniram. Crna Gora i Herceg Novi su moja druga kuća.”, istakao je Novak Đoković.

Srđan Đoković se zahvalio gradu Herceg Novom što je prepoznao Novakov rad i ljubav prema gradu.

Srđan Đoković

„Ja kažem supruzi da se ona obrati, ali ona to prepusti meni. Ja kažem stvari koje možda nisu kako treba, ali su istinite. Ovo je treći grad iz moje domovine koji mu daje ovakvo veliko priznanje. Posle Budve i Nikšića, to čini i Herceg Novi. Kad ima nekoliko dana slobodnih on ih provede u Crnoj Gori. Gen je gen, on ne može da pobjegne od toga. Drago mi je što moj narod živi u dvije države, neka tako i nastavi.” naglasio je stariji Đoković.

Naveo je i da je Novak pokazatelj svima da ništa nije nemoguće kad se stvarno želi.

„Mi nismo krenuli od nule, mi smo krenuli od minusa. On je u vrijeme bombardovanja, sankcija i svih očajnih stvari koje su se dogodile našoj zemlji on je uspio uz pomoć porodice da ostvari sve što je zamislio. On je moje snove ispunio prije nekoliko godina, a ovo što sada radi je nevjerovatno. Njegovu borbu mogu da uporedim sa istorijom ovog grada, koji je posljednih 30 godina skrajnu u vrijeme vladavine prethodnih vlasti, ali se držao svojih uvjerenja, nije poklekao“, rekao je Srđan Đoković.

Novak će se od 30. oktobra do 5. novembra boriti da doda još pobjeda na svoj konto, na Mastersa u Parizu, turniru iz serije 1.000.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad