Politika

Nova Vlada se bahati kao DPS: Za putovanja, telefone i gorivo Krivokapiću i ministrima daju 28 miliona evra!

Vlada Zdravka Krivokapića je predlogom novog budžeta drastično povećala izdatke za materijal i usluge u koje spadaju službena putovanja, gorivo, telefonski računi, utrošena električna energija i reprezentacija. Prošlim budžetom Vlada Crne Gore je predvidjela 94,6 miliona evra, dok u narednoj godini planira 118,5 miliona, što je 23,8 miliona više.

Foto: Kurir

Dok građani Crne Gore jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer su cijene osnovnih životnih namjernica i drugih potrepština ekstremno skočilo, Vlada Zdravka Krivojkapić je odriješila kesu i odlučila da za svoje lične potrepštine izdvoji 28 miliona evra! Ovim činom nova Vlada pokazuje na koji način će se odnositi prema građanima i koliko im je zaista stalo da iskorijene siromaštvo. Novcem građana koji pune budžet će plaćati njihove telefonske pozive, gorivo koje će utrošiti na neke svoje lične potrebe, umjesto na službene, itd.

Ukupni izdaci za službena putovanja, telefone, struju i gorivo u ovoj godini su iznosili 24 miliona, dok se u narednoj godini za te četiri stavke planira 28 miliona evra.

Kada su u pitanju rashodi za gorivo, od ukupno planiranih 9,7 miliona najveći dio je planiran kod Uprave za katastar i državnu imovinu 6,82 miliona, takođe rashodi za službena putovanja u narednoj godini će koštati budzet 4,9 miliona, što je za 1,4 miliona više nego ove godine. Rashodi za energiju su planirani u iznosu od 8,15 miliona, što je 450 hiljada više, dok izdaci za komunikacione usluge su uvećani za pola miliona i iznosiće 5,5 miliona evra.

Predlog budžeta za narednu godinu dostavljen je Skupštini u ponedeljak, koja će ga u decembru razmatrati i glasati za ili protiv istog.

Predloženim uvećanjima, ministar Milojko Spajić i Vlada Zdravka Krivopkapića nastavila je praksu DPS-a, koji je za lične potrebe uvijek izdvajao posebne sume novca koje kasnije nisu mogli da pravdaju. Da li će i nova Vlada nastaviti stopama Mila Đukanovića i kompanije ostaje da vidimo ako se budžet usvoji i gdje će sve taj novac ići, ako su predložene sume zaista potrebne da bi se realizovalo ono što su Zdravko i ministri zamislili.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad