Crna Gora

Nova sramota Podgorice: Dva crnogorska poslanika u PS NATO glasali za tzv. Kosovo

Foto: Tanjug

To je u duhu našeg koalicionog sporazuma, zajedničke spoljne i bezbednosne politike sa EU, kao i kredibilnog NATO članstva”, napisao je poslanik PES Miodrag Laković

Crnogorska delegacija u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, poslanik Pokreta Evropa sad, Miodrag Laković i poslanik Demokratske Crne Gore, čiji je predsednik Aleksa Bečić, Duško Stijepović, glasali su za to da tzv. Kosovo postane pridruženi član.

“Oba člana naše delegacije u PS NATO su glasala za. I po pitanju Kosova i Malte, kao i zaključaka koji se odnose na bezrezervnu podršku Ukrajini. To je u duhu našeg koalicionog sporazuma, zajedničke spoljne i bezbednosne politike sa EU, kao i kredibilnog NATO članstva”, napisao je Laković.

Odluku nisu podržale Francuska i Italija

Podsetimo, delagacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO saopštila je danas da je delegacija Mađarske glasala protiv odluke da tzv. skupština Kosova dobije status pridruženog članstva, a da pored poslanika iz zemalja koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova – Španije, Rumunije, Slovačke i Grčke, odluku nisu podržali ni poslanici iz Francuske i Italije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad