Svijet

“Njuzvik” priznaje: Ruske snage napreduju duž cele linije fronta

Foto: www.globallookpress.com © MOD Russia

Povratak Avdejevke dao je dodatnu snagu ruskim snagama da napreduju

Nakon što su vratile Avdejevku, ruske snage nastavile su svoje napredovanje kako u Donjecku, tako i u Lugansku, što je izazvalo strahovanja na Zapadu da Ukrajinci ne grade dovoljno brzo svoja utvrđenja i da neće biti spremni za ofanzivu Moskve na leto.

Jedan vojni ekspert rekao je za “Njuzvik” da Ukrajina ne gradi dugačke rovove kao što su to uradili Rusi prošle godine, već razvija utvrđenja zasnovana na “sistemu uporišta, postavljenih na dobrim pozicijama”.

S obzirom na tempo napredovanja ruskih snaga koje se ne obaziru na vremenske i uslove na terenu, eksperti iz Instituta za proučavanje rata strahuju da ukrajinski rovovi neće moći da ih zaustave.

"Njuzvik": Kako Rusi uništavaju najvredniju ukrajinsku vojnu opremu

“Njuzvik”: Kako Rusi uništavaju najvredniju ukrajinsku vojnu opremu

Mape istraživačkog centra sa sedištem u Vašingtonu pokazuju da ruske snage napreduju kako u donjeckoj oblasti tako i u Lugansku, što ukazuje da bi mogle da nastave sa ofanzivnim operacijama tokom proleća kako bi iskoristile manjak ukrajinskih snaga i nedostatak municije koju je Kijev progoreo tokom svoje neuspele kontraofanzive i koju Zapad za sad nije u stanju da pošalje.

Iako ukrajinske snage grade protivtenkovske rovove uoči očekivane ruske operacije, postoji zabrinutost da ta utvrđenja neće izdržati.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad