Društvo

Njemački turoperatori zainteresovani da dovedu turiste u Crnu Goru: Idealna destinacija

Foto: NTO

Iako većina turoperatora koji su u posjeti ranije nisu uključivali Crnu Goru u svoje ponude, sada razmatraju mogućnost dodavanja Crne Gore u svoje itinerere

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu turoperatora iz Njemačke, koji borave u destinaciji u periodu od 17-21. septembra tekuće godine.

Riječ je o posjeti predstavnika sedam značajnijih turoperatora: Wolff Ostreisen, Women Fair Travel, Fototouren, SPD Reiseservice, Lupe Reisen, Retroreisen i Highländer Reisen. Iako većina turoperatora koji su u posjeti ranije nisu uključivali Crnu Goru u svoje ponude, sada razmatraju mogućnost dodavanja Crne Gore u svoje itinerere.

– Tokom boravka u destinaciji, imali su priliku da obiđu Budvu, Cetinje, Kotor, Ulcinj, Bar, Kolašin i Podgoricu, nacionalne parkove Biogradska gora i Skadarsko jezero, te da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom- navodi se u saopštenju.

Kristof Vinkels (Christoph Winkels) ispred turoperatora Highländer Reisen koji je specijalizovan za planinske ture, ističe da je došao u Crnu Goru kako bi otkrio koja su najbolja mjesta za planinarenje.

– Prelijepo je, pored lijepih plaža i planina imate mnogo kulturnog nasljeđa. U Crnoj Gori je sjajna kombinacija planina i mora, a to ne možete tako često pronaći u Evropi- istakao je Vinkels.

Sličnog mišljenja je i predstavnik turoperatora Lupe Reisen, Aksel Nojhaus (Axel Neuhaus) koji ističe da su zainteresovani da pošalju goste iz Njemačke u Crnu Goru.

– Priroda je veoma interesantna, jako je lijepo boraviti ovdje i imati kontakt sa vašom zemljom. Vidio sam impresivne stare gradove, sa istorijom starom hiljadama godina- kazao je Nojhaus.

U cilju umrežavanja naše privrede sa njemačkim tržištem, NTO CG je organizovala i poslovnu radionicu na kojoj je bilo prisutno oko 40 crnogorskih turističkih privrednika.

Prema riječima predstavnice strateškog partnera NTO CG, kompanije Air Montenegro, crnogorska nacionalna aviokompanija će ozbiljno razmisliti o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu.- “Mi smo odlučili da ozbiljno razmislimo o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu. Imamo redovnu liniju za Frankfurt koju za sada održavamo samo tokom ljetne sezone, od početka aprila do kraja oktobra, ali za sljedeću sezonu bismo se proširili na više destinacija. Za sada su u igri Minhen, Dizeldorf i Hanover, pa ćemo odlučiti u zavisnosti od interesovanja njemačkih turista.  Napravićemo našu ponudu da se u toku ljetne sezone povežemo sa više gradova u Njemačkoj, da bi Crnu Goru približili njemačkoj javnosti- poručila je Tatjana Dabović ispred kompanije Air Montenegro.

Predstavnica agencije Trend Travel Olivera Krivokapić, kazala je da su njemački turoperatori zainteresovani za Crnu Goru.

– Prva agencija s kojom sam sada pričala oduševljeni su što smo sve spremili i što smo donijeli sve na njemačkom jeziku. Voljni smo da organizujemo i ponudimo sve što oni žele, a njihovo je samo da izaberu Crnu Goru- kazala je Krivokapić.

Da su B2B radionice izuzetno značajno za uspostavljanje direktnog kontakta sa turoperatorima, potvrđuje menadžerka prodaje u rizortu Nikki Beach, Željka Popović.

– Tu se mogu direktno razmotriti mogućnosti, interesovanja koja turoperateri sa emitivnih tržišta imaju za nas kao hotelijere. Jako su bitni, naročito je bitno u ovoj varijanti gdje oni dolaze kod nas, gdje su u mogućnosti da posjete samu destinaciju, da osjete sve ono što mi nudimo ovdje kao tržište-kazala je Popović.

Predstavnik NTO CG, Andri Stanović, ističe da kada su u pitanju dolasci i noćenja turista iz Njemačke podaci pokazuju rast u poređenju sa 2022. godinom.

– Imamo podatke za prvih sedam mjeseci, koji govore da je nešto više od 80.000 dolazaka zabilježeno iz Njemačke i nešto manje od 400.000 noćenja u tom periodu. Ova okupljanja i radionice doprinose tome da njemačko tržište bude vidljivije, da se turistička privreda Crne Gore zainteresuje za saradnju sa turoperaterima iz Njemačk- dodao je Stanović.

NTO CG su u organizaciji studijske posjete podržali: lokalne turističke organizacije Cetinja, Kotora, Bara, Kolašina i Podgorice, Nacionalni parkovi Crne Gore, Hilton Podgorica Crna Gora, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Plantaže 13. jul, kao i Kotor Cable Car.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad