Svijet

Njemačka zabranila emitovanje kanala Russia Today

Državna institucija Njemačke nadležna za medije (ZAK) zabranila je emitovanje televizijskog kanala Russia Today DE u Njemačkoj zbog nedostatka dozvole, javljaju RIA Novosti.

Russia Today
Foto: Borba

“Komisija je 1. februara zvanično zabranila organizovanje i emitovanje programa RT DE u Njemačkoj, jer za to ne postoji potrebna dozvola u skladu sa medijskim zakonodavstvom”, navodi se u saopštenju TAK-a, prenio je Tanjug.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je zahtijevao i da se prekine emitovanje na internetu, putem mobilnih aplikacija ili smart TV aplikacija RT.

Žalba

RT DE se će se žaliti na ovu odluku sudu, rekla je zamjenica glavnog i odgovornog urednika RT Ana Belkina, uz napomenu da će se kanal nastaviti emitovati iz Moskve.

RT je 16. decembra pokrenuo novi kanal na njemačkom jeziku, ali je istog dana blokiran na You Tube-u, da bi ga potom evropski satelitski operater Eutelsat isključio iz emitovanja.

Prema riječima šefice njemačkog medijskog regulatora Eve Fleken, kanal je, navodno, pokrenuo program na njemačkom jeziku uživo bez dobijanja dozvole, a nakon toga je počela istraga.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad