Politika

Ništa od „povrede ugleda države“: Odbačena prijava protiv Marka Kovačevića

Foto: Borba

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsjedika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića.

Kako prenosi portal RTNK, u dopisu koji je tužilac Dejan Đorojević uputio Kovačevićevom advokatu, Savi Kostiću, navodi se da su protiv predsjednika Opštine Nikšić krivične prijave podnijeli policija, i to 5.jula ove godine i Aleksandar Zeković 4.jula, zbog krivičnog djela „povreda ugleda Crne Gore“.

„Jer sam nakon završenog izviđaja u predmetu našao da ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio predmetno krivično djelo ili drugo krivično djelo za koje se godini po službenoj dužnosti“, naveo je Đorojević u dopisu koji je dostavljen Kovačevićevom advokatu.

Predsjednika Opštine Nikšić ODT je teretilo da je počinio krivično djelo „povreda ugleda Crne Gore“.

On je, početkom jula ove godine, prisustvovao proslavi 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić gdje je, tokom intoniranja himne Crne Gore, po ocjeni dijela javnosti, a potom i tužilaštva, „imao sporan položaj prsta desne ruke“.

Iako je Kovačević, u više navrata, demantovao ove sulude tvrdnje, te isticao da nije imao bilo kakve skrivene namjere, nakon saslušanja u policiji, ODT je ocijenilo da se u Kovačevićevim radnjama „stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore“.

Povodom odbacivanja krivične prijave protiv njega, za RTNK, Kovačević je istakao da mu je drago što „u poljuljanim institucijama sistema još uvijek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi“.

„U vremenu kada kriminalni klanovi kupuju osuđujuće presude za protivnike bivšeg režima DPS-a, kada mene i moje prijatelje prate i tajno fotografišu pripadnici tih klanova praveći planove kako da nam naude dobro je znati da se nije otišlo toliko u propast da se zbog položaja prsta na ruci ide pred sud. Sama činjenica da se o ovome raspravljalo i da je određeni medijski lobi držao jedan ovakav „slučaj“ u centru pažnje, a da se onda kada su nam ugroženi životi to preleti kao da se nije desilo ništa govori dovoljno o tome u kakvom se problemu naše društvo nalazi. Hvala svima koji su mi u svemu ovome pružili podršku. Naša borba se nastavlja“, kazao je Kovačević za RTNK.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad