Srbija

Nikola Selaković: “Čvrst stav Slovačke po pitanju KiM”

Šef srpske diplomatije je istakao da smo ponosni na odnose Srbije i Slovačke koji su, s obzirom i na njihovo trajanje, prijateljski i bratskim i dodao da da zbog takve istorije imamo obavezu da odnose održavamo i unapređujemo.

Foto: n1

BRATISLAVA – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras, nakon sastanaka sa slovačkim zvaničnicima u Bratislavi, da Slovačka čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i napore naše zemlje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

“Imali smo izuzetno dobre razgovore. Potvrđen je nastavak čvrste i principijelne podrške Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suverenitita, uz pružanje podrške nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se našlo kompromisno rešenje, ali i čvrsta i nedvosmisleno jasna podrška naporima Srbije da ostvari strateškii cilj, a to je članstvo u EU”, rekao je Selaković.

Slovačka pruža podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Ministar spoljnih poslova se tokom prvog dana zvanične posete Bratislavi sastao sa predsednikom slovačke vlade Eduardom Hegerom, a nakon sastanka izjavio je da Slovačka nastavlja da pruža čvrstu i principijelnu podršku Srbiji po pitanju očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Takođe, kako je rekao, Slovačka pruža podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja kompromisnog rešenja za kosovsko-metohijski problem, a nedvosmislen jasnu podršku pruža i naporima Srbije da ostvari svoj strateški cilj, a to je članstvo u EU.

Selaković sa potpredsednikom parlamenta Slovačke: Odnosi su prijateljski i bratski

Selaković koji boravi u poseti Bratislavi, razgovarao je i sa potpredsednikom Narodne rade Slovačke Milanom Laurenčikom.

Selaković i Laurenčik su konstatovali da su bilateralni odnosi izuzetno dobri, bez otvorenih pitanja i poručili da su jasno opredeljeni za održavanje dinamike političkog dijaloga na svim nivoima.

Selaković pozvao slovačke privrednike da ulažu u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković pozvao je večeras u Bratislavi slovačke privrednike da ulažu u Srbiju, poručujući im da Srbija ima važne komparativne prednosti za investiranje, poput visoko obrazovanih ljudi, ali i veoma dobru saobraćajnu i energetsku infrastrukture.

Selaković je na forumu za slovačke firme koje posluju ili žele da investiraju u Srbiji i poslovna udruženja iz te zemlje, u Ambasadi Srbije u Bratislavi, preneo da će početkom naredne godine biti održan poslovni forum u našoj zemlji, uz predstavnike ministarstava, Razvojne agencije Srbije, Privredne komore, kako bi se unapredila ekonomska saradnja Srbije i Slovačke.

(TANJUG)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad