Portal ODBRANA

Politika

Ni slova o borbi protiv DPS-ovog organizovanog kriminala i korupcije: Zdravko i Vukšić bi i da dalje blago(š)naklono da gledaju na nepočinstva bivšeg režima!

Bivši premijer Zdravko Krivokapić i bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić juče su javnosti obznanili da formiraju Demohrišćanski pokret.

Dugo najavljivan politčki subjekt demohrišćanske provinijencije sjutra bi i zvanično trebalo da ugleda svijetlo dana na crnogorskom političkom nebu.

Kako su najavili, Crna Gora bi pojavom Demohrišćanskog pokreta trebala biti obasjana i postati najbolje mjesto za život, bogata i snažna ekonomska država, zasnovana na znanju, poštenom radu, kreativnosti …

Među načelima i misijim koja će omogućiti sveukupni procvat Crne Gore, Krivokapić i Vukšić nijednom riječju ne spominju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koju je u Crnoj Gori, tokom tridesetogodišnje vladavine, patentirao DPS uz pomoć svojih satelita.

Ukoliko dođu u prilici da opet pokrivaju visoke državne funkcije, Krivokapić i Vukšić očigledno nemaju u planu da se bore protiv pošasti po kojima je Crna Gora planetarno postala poznata. Uostalim dok su pokrivali premijersku, odnosno poziciji prvog čovjeka ANB-a, ovaj dvojac ništa nije preduzao kako bi demontirao DPS-ov kriminogeni sistem, nego su prednost davali optuživanju Rusije za maligni uticaj u Crnoj Gori.

Umjesto da svoja saznanja do kojih su došli o DPS-ovim nepočinstvima, obnašajući najodgovornije državničke funkcije tokom bivstvovanja ekpertske Vlada, upotrijebe u borbi protiv razrađenog sistema koji je unazadio, opljačkao osiromašio Crnu Goru, Krivokapić i Vukšić su, u skladu sa nazivom pokreta, očito spremni da oproste DPS-u i njihovim satelitima sve grijehove iz prošlosti i resetuju društveno – političke prilike u ovoj zarobljenoj državi koja očito neće ugledati svijetlo na kraju tunela, ukoliko je DHP obasja.

Građani koji su imali prilike da vide kako izgleda Krivokapićeva borba, tj. kohabitacija sa Milom Đukanovićem DPS-om, zasigurno neće biti omamljeni demohrišćanskim sjajem, od kojeg su na kraju pobjegli i Zdravkova politička djeca Milojko Spajić i Jakov Milatović, kao i brojni ministri iz famozne i neuspješne ekspertske vlade.

U slučaju da nas Krivokapić i Vukšić demantuju, bićemo prvi koji ćemo im pružiti podršku.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad