Srbija

Nestorovićev pokret protiv prozapadnih NVO: Maligni uticaj, koja im je uloga u Skupštini Srbije?

Foto: © R.Z./ATAImages

Predsednica Skupštine Srbije zakazala je novi sastanak o izbornim uslovima i na njega opet pozvala predstavnike pojedinih NVO, zbog toga Nestorovićev pokret opet nije učestvovao na pregovorima

Pokret “Mi – Snaga naroda” saopštio je da traži resuverenizaciju Narodne skupštine Srbije, a u svetlu pregovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima u kojima su učestvovale i pojedine nevladine organizacije poput Crte, Cesida i Transparentnosti Srbija.

Poslanička grupa ovog pokreta odbila je da učestvuje na ovim razgovorima upravo zbog prisustva ovih NVO koje finansira Zapad, zbog čega je i poslala dopis generalnom sekretaru Narodne Skupštine Srbije.

“Kao što smo daleko najoštrije osudili samo prisustvo Hila i O’Brajana u Skupštini i jedini odbili da učestvujemo u prethodnim konsultacijama koje su na kraju uključile i ambasadore iz nama neprijateljskih zemalja, tako smatramo neprihvatljivim mešanje tzv. NVO – zapravo organizacija koje finansiraju strane, preciznije zapadne vlade – u naš politički život i izborni proces”, navodi se u saopštenju.

Poslanička grupa “Mi – Snaga naroda” smatra da izborni proces u Srbiji ne može da se unapredi sve dok u Skupštini postoji maligni uticaj ovih NVO, njihovih finansijera i nalogodavaca pogotovo u momentu kada njihovi finansijeri otvoreno nalažu Srbiji da mora da se odrekne Kosova i Metohije.

“Iste organizacije i vlade ovih dana pokušavaju da srpskom narodu nametnu krivicu genocidnog naroda pokrećući pred Generalnom skupštinom UN postupak za usvajanje rezolucije o Srebrenici”, podsećaju iz “Mi”.

Kako je naveo predsednik poslaničke grupe Branko Lukić, ako bi predstavnici NVO otkazali prisustvo, grupa bi bila spremna da se priključi sastancima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad