Republika Srpska

Nešić: Svesrpski sabor će pokazati jedinstvo srpskog naroda

Foto: Večernji list

Srbi su, kako kaže ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić, jedan narod bez obzira gde žive, zapadno ili istočno od Drine, ili u dijaspori

Srbi imaju pravo na svoj svesrpski sabor koji zagovara mir i stabilnost. Mi nećemo dozvoliti da se ugrožavaju prava srpskog naroda, rekao je ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić.

Nešić je poručio svima onima koji zagovaraju donošenje rezolucije o Srebrenici i kojima je cilj da nanesu štetu i Srpskoj i Srbiji, da će Srbi iz ovoga izaći još jači.

“Situacija jeste teška, ali me raduje jedinstvo srpskog naroda i rukovodstva Srbije i Republike Srpske. To nam uliva nadu da ćemo izaći iz ovih turobnih vremena koji su pred nama”, rekao je ministar bezbednosti.

On je izrazio očekivanje da će Svesrpski sabor, koji će biti održan 8. juna, pokazati da su Srbi Srbi i da nema podela na ove i one. Srbi su, kako kaže, jedan narod bez obzira gde žive, zapadno ili istočno od Drine, ili u dijaspori.

“Ne pristajemo da budemo genocidan narod jer to nismo, već smo slobodarski narod. Mi nećemo nestati, niti će nestati Republika Srpska. Verujem da će jednog dana granice koje dele Republiku Srpsku i Srbiju više neće postojati”, naglasio je Nešić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad