Republika Srpska

Nešić: Povišen nivo bezbednosne ugroženosti predsednika Dodika

Foto: Dnevni Avaz

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbednosne procene ugroženosti štićenih lica

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić naveo da je povišen nivo bezbednosne ugroženosti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja.

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja, koji je na prošloj sednici ovog doma postavio pitanje ko ugrožava bezbednost predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nešić je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbednosne procene ugroženosti štićenih lica.

“Podsećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala pretnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju”, navodi se u Nešićevom odgovoru.

On je ukazao da policijske agencije imaju obavezu da međusobno sarađuju, razmenjuju informacije i saznanja o pretnjama i mogućem ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je reč o visokorangiranim zvaničnicima, te da u skladu sa tim preduzimaju mere prevencije i zaštite od mogućih napada, prenela je Srna.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad