Republika Srpska

Nešić: Mi 9. januara slavimo svoju kuću – neka se Šmit bavi praznicima u Bavarskoj

Foto: N1

Nenad Nešić, Predsednik DNS, izjavio je da Kristijan Šmit ima demokratsko i lično pravo da se bavi praznicima u Bavarskoj, ali da Republici Srpskoj neće određivati šta će i kako slaviti, niti koga će u goste zvati.

Ocenivši da se Šmit ponaša kao ljubomorno dete koje nije pozvano na rođendansku proslavu i ubeđuje druge po školi da ne idu na nju, Nešić je konstatovao da Šmit pozivom Briselu da izvrši pritisak kako zvaničnici Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obeležavanju Dana Republike Srpske, ispunjava želje bošnjačke političke elite.

– Republika Srpska i Srbija nikada neće okrenuti leđa jedna drugoj. Drina nije granica, nego kičma srpskog naroda – rekao je Nešić Srni.

On je poručio da Dan Republike Srpske 9. januar nije uperen ni protiv koga, već dan kada se obeležava odluka Srba da žive svoji na svome u BiH koja nikome ne pripada u potpunosti, nego je dele Bošnjaci, Srbi i Hrvati podjednako.

– Mi 9. januara slavimo svoju kuću i tog dana pravilno identifikujemo sve nasilnike koji nam na kuću nasrću i od kojih nam se valja braniti – zaključio je Nešić, koji je i ministar bezbednosti u Savetu ministara.

Šmit je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obeležavanju Dana Republike Srpske.

Izvor: Srna

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad