Svijet

NATO oficir: Ukrajina je siroče, da je Bajdenu važna do sada imenovao bi ambasadora u Kijevu!

Dolazak predsjednika Džoa Bajdena na vlast u Americi ozbiljno je pogoršao položaj Kijeva u konfrontaciji sa Moskvom, izjavio je penzionisani kapetan prvog ranga američke Ratne mornarice Hari Tabah za Jutjub kanal „Intervizor“.

Foto: Kurir

Prema njegovim riječima, danas se manevarski prostor Ukrajine naglo smanjio, te da Rusija može da je „zbriše sa tog malog uporišta“. Takođe dodaje da Kijev ne treba da računa na pomoć Bajdena.

-Bajden pokazuje da mu Ukrajina nije važna, da igra igru sa Putinom. Ukrajina mu toliko nije važna da nije spreman ni da pošalje ambasadora tamo. Ukrajina je sama po sebi siroče. A Putin sve to doživljava kao poklon-rekao je Tabah, bivši predstavnik NATO-a u Moskvi.Ranije je ukrajinski analitičar Andrej Ermolajev izjavio da je zapadnim zemljama apsolutno svejedno kada je riječ o stvarnom stanju stvari u njegovoj zemlji. On smatra da su evropske zemlje demonstrativno na strani Kijeva, ali u stvari nisu sklone aktivnoj saradnji. Ekspert smatra da „nikakav Makron, ni Bajden“ neće rješavati probleme Ukrajinaca, već to moraju da učine vlasti zemlje.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad